Bureti marinati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Buretii marinati trebuie sa ii pregatiti pentru iarna, acestia fiind baza unor mancaruri delicioase si apetisante.

Ingrediente

    • 1 kg bureti de padure
    • ceapa verde sau praz
    • 2 lamai
    • cateva boabe de piper
    • 75 ml otet balsamic
    • 50 gr mustar boabe
    • 400 ml apa
    • 1-2 foi dafin
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ciupercile se curata, se spala se taie coditele, dar cele mici se lasa intregi, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare si zeama de lamaie. Dupa ce isi pierd gustul de crud si culoarea, se scot din zeama si se lasa la scurs, iar apoi se asaza in borcanele in care s-au pus boabele de mustar si piper si ceapa taiata rondele. De asezat se asaza asa cum doriti in borcane.
  2. Separat se pregatesc, intr-o oala, otetul, apa, sarea si piperul. Se ames­teca si se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa cateva minute sa se raceasca, dupa care se toarna in borcane pana se acopera ciupercile.
  3. Se pun pe deasupra 2-3 linguri de ulei de masline, se leaga borcanele sau se infileteaza si se pastreaza la rece toata iarna.

Recomandari

Conserve si Muraturi