- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile marinate sunt la fel de gustoase ca si muraturile. Pot fi consumate cu succes pe timp de iarna cu orice fel de garnitura sau friptura. Iubitorii de ciuperci pot prepara ciuperci marinate dupa aceasta reteta simpla si rapida.
Ingrediente
- 3 kg ciuperci
- piper boabe
- 1 l lichid
- 250 ml ulei
- 4 linguri cu otet
- 4-5 catei de usturoi
- foi de dafin
- 1 lingura cu sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ciupercile, se separa coditele, se spala in multe ape. Se pun intr-o cratita mare (si coditele, fara partea care a stat in pamant) cu 1 lingurita cu sare si 1 pahar cu ulei si se lasa acoperite sa fiarba 30 de minute. Se scot, se pun in borcane si se acopera cu apa sarata, clocotita impreuna cu putin otet, usturoi tocat si foaie de dafin.
- Pentru ca aceasta conserva sa fie reusita, se aleg ciuperci cu palaria mica. Se conserva intregi. Se leaga borcanele cu celofan pus in doua sau se capseaza si se sterilizeaza in cuptorul aragazului sau in bain-marie.