- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul pentru iarna este foarte bun, mai ales ca ne este de mare ajutor atunci cand dorim legume delicioase de vata.
Ingrediente
- 6 kg vinete
- frunze de telina
- 4 kg rosii
- foi de dafin
- 3 kg ceapa
- 50 gr zahar
- 1 kg masline negre
- 50 gr sare
- 5 kg gogosari
- 500 ml ulei
- 500 ml otet
- 500 gr usturoi
Instructiuni de preparare
- Se curata vinetele, gogosarii, ceapa, usturoiul, dupa care vinetele se taie in cubulete de 2-3 cm ,iar gogosarii ,usturoiul si ceapa se taie fideluta si se calesc in ulei (fiecare ingredient separat). Rosiile se dau prin masina de separat seminte ,iar sucul de rosii se amesteca cu otetul sarea si zaharul.
- Dupa ce avem toate ingredientele pregatite se va pune in fiecare borcan cate 2 linguri de amestec de suc cu 2 frunze de telina si o frunza de dafin dupa care se aseaza in straturi celelalte ingrediente calite, pana se va umple borcanul, apoi se va completa cu restul de suc fiecare borcan.
- Se inchid borcanele si se dau la cuptor cu focul mic timp de 50 minute.