Compot de piersici-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

In zilele de iarna nimic nu e la fel de gustos decat un delicios compot de piersici. Si daca este pus de dvs atunci satisfactia este mult mai mare.

Ingrediente

    • 3 kg piersici mari, coapte
    • 1,5 kg zahar
    • 5 plicuri zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg piersici coapte, dar mai tari. Se opresc 2 minute in apa clocotita, se curata de coaja si se scot samburii. Se asaza jumatatile de piersici in borcane de 800 gr. Se toarna apa intr-un borcan cu piersici, apoi apa se rastoarna intr-un vas gradat pentru a masura cata apa este nevoie pentru un borcan, apoi se inmulteste cu numarul borcanelor pline cu piersici.
  2. Intr-un vas mare, se pune cantitatea de apa necesara pentru toate borcanele, se adauga cate 2-3 linguri de zahar si cate 1/2 pliculet de zahar vanilat pentru fiecare borcan si se incalzeste la foc mic, amestecand mereu pana se topeste complet zaharul. Se lasa siropul sa se raceasca, apoi se toarna peste fructele din borcane si se infileteaza capacele.
  3. Se infasoara borcanele in hartie, se pun intr-un vas mai mare, se toarna apa peste ele si se lasa la fiert, la foc mic, circa 30 de minute din momentul in care apa incepe sa dea in clocot. Se sot borcanele de la sterilizat dupa ce se racesc complet si se pun in camara pana in momentul consumarii.

Recomandari

Conserve si Muraturi