- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
zarzavatul pentru ciorba inlocuieste cu succes bulionul sau sucul de rosii in ciorbe sau borsuri, oferind un gust mai intens al legumelor.
Ingrediente
- 2 kg morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 5 teline cu frunze
- 2 kg gogosari
- 2 rosii
- 1 varza alba
- sare
- aspirine.
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se taie fideluta, se pun intr-un vas mai mare. Se adauga rosiile fara coaja, taiate felii subtiri si frunzele de telina tocate fin. Varza alba se toaca, se freaca incet cu sare, se spala cu apa rece, se amesteca cu restul legumelor.
- Se pune 500 gr sare grunjoasa, se amesteca folosind o lingura mare de lemn si se lasa 5-6 ore la frigider sau intr-o camera rece. Se pune zarzavatul in borcane, se presara deasupra borcanelor aspirina pulbere, se inchide si se lasa la rece.
- Aspirina se inlatura cand se foloseste zarzavatul. Daca este prea sarat, nu se mai sareaza ciorba sau borsul la care se foloseste zarzavatul.