- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zarzavatul pentru ciorbe este de nelipsit din camara pentru iarna a oricarei gospodine. Se stie ca el contine multe legume pe care iarna nu le gasim in comert de aceea zarzavatul pentru ciorbe este foarte apreciat.
Ingrediente
- 2 kg gogosar
- 3 kg rosii fara coaja
- 2 teline cu frunze
- 4 legaturi de patrunjel
- sare
- 4-5 aspirine
Instructiuni de preparare
-
Se curata legumele de seminte, de coaja si cotoare, se taie felii subtiri, se amesteca cu verdeata si 6 linguri cu sare de muraturi.
- Se omogenizeaza, se lasa la rece o noapte, se asaza in borcane cu zeama pe care au lasat-o. Se presara deasupra aspirina pulbere, care se inlatura cand se foloseste zarzavatul.
- Borcanele inchise sau bine legate, se pun la rece, apoi in beci sau intr-o camara foarte rece.