Zarzavat pentru ciorbe-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zarzavatul pentru ciorbe este de nelipsit din camara pentru iarna a oricarei gospodine. Se stie ca el contine multe legume pe care iarna nu le gasim in comert de aceea zarzavatul pentru ciorbe este foarte apreciat.

Ingrediente

    • 2 kg gogosar
    • 3 kg rosii fara coaja
    • 2 teline cu frunze
    • 4 legaturi de patrunjel
    • sare
    • 4-5 aspirine

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele de seminte, de coaja si cotoare, se taie felii subtiri, se amesteca cu verdeata si 6 linguri cu sare de muraturi.
  2. Se omogenizeaza, se lasa la rece o noap­te, se asaza in borcane cu zeama pe care au lasat-o. Se pre­sara deasupra aspirina pulbere, care se inlatura cand se fo­loseste zarzavatul.
  3. Borcanele inchise sau bine legate, se pun la rece, apoi in beci sau intr-o camara foarte rece.


Recomandari

Conserve si Muraturi