- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu gogonele in saramura se poate servi in zilele de vara ca salata asortata de muraturi alaturi de un fel de mancare delicios, chiar si de post.
Ingrediente
- 2 conopide
- 2 kg gogonele (prunisoare)
- 2 morcovi
- boabe de piper
- frunze de telina
- 250 ml otet
- 4 l apa
- 4 linguri cu sare
- tije de marar
- usturoi
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, conopida se desface buchete, se spala toate in 2-3 ape reci si se pun in randuri alternative, in borcane mai mari, cu frunze de telina la baza si felii de morcov, catei de usturoi si boabe de piper printre ele.
- Din apa, sare si un pahar de otet se face o saramura clasica (1 lingura de sare la 1 l lichid), care se pune peste legume dupa ce a clocotit 3-4 minute si s-a racorit 30 de minute. Se leaga borcanele, dupa ce s-a pus deasupra lor cate o tija uscata de marar. Se servesc impreuna ca salata garnitura penru mancaruri scazute.