- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Portocalele in dulceata reprezinta un desert rafinat. Poti folosi aceasta dulceata pentru clatite si prajituri, dar si pentru gustarile dulci din zilele in care ai pofta de ceva bun.
Ingrediente
- 1 kg zahar
- 3 portocale mari cu coaja groasa
- 1/2 baton de vanilie
- 1 lamaie
- 1 pahar cu zeama in care au fiert potrocalele
Instructiuni de preparare
- Se aleg portocalele cu coaja groasa si se rad pe razatoarea mica de coaja galbena. Se pun apoi in apa rece si se fierb pe foc pana cand intra usor furculita in ele. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca, se taie felii mai grosute, se curata de samburi, iar feliile se taie in sferturi.
- Se pune zaharul intr-o oala cu un pahar din zeama in care au fiert portocalele si se pune pe foc cu 1/2 baton de vanilie. Se lasa sa fiarba pana se leaga siropul apoi se pun portocalele si se ia vasul de pe foc. Se acopera oala cu un servet si se lasa asa 15 minute. Se pune oala iarasi pe foc si se fierbe pana se leaga siropul, adaugand si zeama de lamaie.
- Se ia dulceata de pe foc si se toarna in borcane care se leaga cu ceolofan si se duc in camara.