Ghiveci pentru iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de iarna este un preparat delicios, care pastreaza din parfumul legumelor proaspete. Pentru prepararea lui poti folosi cam toate legumele pe care le gasesti la piata.

Ingrediente

    • 5 kg rosii
    • 1 kg ceapa
    • 1 kg fasole verde
    • 4 cepe de apa
    • 10 ardei grasi
    • 6 morcovi
    • 6 ardei capia
    • 3 pastarnaci
    • 2 radacini de patrunjel
    • 10 vinete mijlocii
    • 2 teline
    • 10 dovlecei
    • 2 catei de usturoi
    • 2 foi de dafin
    • 10 boabe de piper
    • patrunjel verde
    • 500 ml ulei
    • 2 fire frunze de telina
    • 1 conopida mica

Instructiuni de preparare

  1. Se spala, se curata si se taie felii toate legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida.
  2. Din 5 kg de rosii fierte si trecute prin sita se obtine sucul de rosii in care se fierb o ora legumele, fara vinete, conopida si dovlecei, apoi se adauga vinetele curatate de coaja din loc in loc si taiate cuburi, stoarse bine.
  3. Se adauga conopida desfacuta in buchetele, dovleceii taiati felii si se mai lasa sa fiarba inca 30 de minute. Se mai pun 2  catei de usturoi, 10 boabe de piper, o foaie de dafin, 500 ml ulei, sare, patrunjel verde  si 2-3 frunze de telina tocate marunt si se lasa sa fiarba impreuna inca 10 minute.
  4. Se lasa ghiveciul sa se raceasca, apoi se pune in borcane. La fiecare borcan de 1 kg se pune, optional 1 varf de cutit de conservant. Se leaga borcanele cu celofan dublu si se fierb in baie de apa o ora. Se lasa borcanele in baia de apa pana a doua zi cand se mai fierb inca 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca, apoi se pun in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi