- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogonelele in amestec conservate in otet da gospodinelor un punct de placare pentru multe tipuri de muraturi asortate. Pentru a aroma si un gust mai delicios se pot combina cu fructe precum mere sau gutui.
Ingrediente
- 2 kg gogonele
- 1 kg gogosari
- 1 kg castraveti
- 1 ceapa
- 1 conopida
- 2 verze rosii mici
- 4-5 morcovi mari
- 4 linguri cu sare
- 8 linguri cu zahar
- 500 ml otet
- 1,5 litri apa
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se spala, se taie rondele si se asaza intr-un lighean mai mare. Se amesteca si ceapa taiata pestisori, ca si conopida - desfacuta buchete mai mari.
- Se face un amestec din otet, apa, zahar si sare, se toarna peste legume, se acopera vasul, se lasa o noapte in camara. A doua zi se imparte continutul in borcane, acestea se umplu cu zeama, se inchid cu capace si se sterilizeaza in cuptorul aragazului sau in bain-marie.