Marmelada de dovleac-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de dovleac este o marmelada care ii va lasa pe toti surprinsi deoarece aroma dovleacului este capturata si foarte bine pusa in valoare.

Ingrediente

    • dovleac
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata dovleacul de coaja si seminte, apoi se taie in cuburi cu latura de 5 cm. Se cantareste tot dovleacul taiat, se opareste bine in apa si cand intra scobitoarea in el este gata.
  2. Se scurge dovleacul de apa si se adauga atata zahar cat a cantarit  dovleacul inainte de a-l  opari. La 1 kg de dovleac se adauga 1 kg de zahar.
  3. Se pune dovleacul cu zaharul sa fiarba si se amesteca continuu ca sa nu se prinda. Cand se desprinde de vas se da deoparte, se lasa sa se raceasca si se pune in borcane, care se acopera cu celofan si se pun in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi