- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile murate sunt delicioase iarna atat la prepararea mancarii cat si in salate sau la garnitura.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci
- 3 foi de dafin
- 100 ml ulei
- 1 kg ceapa
- 1 lingura boabe de mustar
- 150 ml otet
- sare
Instructiuni de preparare
- Ciupercilor li se indeparteaza coditele. Palariile se pun in 2 litri de apa clocotita, se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se scurg bine, pastrand apa in care au fiert.
- Se incalzesc 100 ml de ulei intr-o cratita, se pun ciupercile si se inabusa cea 3-4 minute. Se taie ceapa in rondele si se pune la fiert in otetul diluat cu apa, impreuna cu foile de dafin, boabele de mustar si sare. Dupa 10 minute, se strecoara, pastrand zeama si se lasa la racit.
- Se asaza in borcane straturi alternative de ciuperci si ceapa, incepand cu ceapa. Se amesteca zeama ramasa de la fiertul ciupercilor si al cepei si se toarna in borcane (ciupercile trebuie sa fie acoperite).
- Se toarna deasupra o pelicula de ulei, se acopera cu celofan dublu si se leaga. Se pot consuma dupa o saptamana.