- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele sunt de gasit pe piata in tot timpul anului, astfel ca aceasta marmelada, pregatita din aceste fructe este o reteta pe care o poti pregati oricand. Cu doar cateva ingrediente:apa, zahar, si mere vei obtine o marmelada delicioasa si parfumata.
Ingrediente
- 4 kg mere acrisoare
- 1,800 kg zahar
- 1 l apa
Instructiuni de preparare
- Se aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba cateva minute, pana cand fructele se inmoaie bine.
- Se trage vasul de pe foc, se lasa fructele sa se raceasca 15 minutea, dupa care se terciuiesc. Se pun sa fiarba la foc viu (zeama in care au fiert merele se foloseste la prepararea unui compot) ca sa nu se inchida la culoare. Se lasa pana cand fierberea devine o forfoteala obosita, apoi se adauga zaharul in proportia amintita, se lasa sa mai fiarba si se trage cu lingura o dunga pe fundul vasului in care fierbe marmelada
- Daca dunga nu se acopera imediat, inseamna ca marmelada este gata. Se ia vasul de pe foc, se toarna marmelada fierbinte in borcane curate si se leaga cu celofan pus in doua. Se eticheteaza borcanele si se pun in camara numai dupa ce au fost pasteurizate la cald, in paturi sau in cuptorul aragazului.