- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muraturile bulgaresti au o aroma a lor pe care nu o poti inlocui cu nimic. Servite reci iarna alaturi de friptura preferata sunt un deliciu.
Ingrediente
- conopida
- gogosari
- usturoi
- morcovi
- telina
- sare grunjosa (20 gr la 1 kg de legume)
- zahar (40 gr la 1 kg dde legume)
- foi de dafin (una la 1 kg de legume)
- piper boabe
- otet de mere (200 ml la 1 kg de legume)
- apa
Instructiuni de preparare
- Feliaza morcovii si telina, taie gogosarii si desfa conopida in buchetele. Pune legumele intr-un vas si cantareste-le. Presara zaharul si sarea si lasa totul la frigider 24 de ore.
- Strecoara lichidul lasat de legume si asauga 200 ml de otet pentru fiecare kilogram de legume, dafin, piper boabe. Adu lichidul la fierbere, apoi lasa-l sa se raceasca.
- Asaza legumele in borcane, toarna marinata din care ai scos foile de dafin.Daca nu e suficient lichid, completeaza cu un amestec de apa si otet de mere in cantitati egale.
- Leaga borcanele , infasoara-le in patrui groase, lasa-le sa se raceasca apoi pune-le in camara intunecata.