- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de grapefruit are o aroma exotica de care te indragosteti imediat. Aroma delicata a acestei dulceti o face de neegalat.
Ingrediente
- 4 grpfruturi
- 1/2 baton de vanilie
- 250 ml apa
- 1 kg zahar
Instructiuni de preparare
- Se rade coaja galbena. Se taie coaja grepfruturilor, se desprinde de pe miez si se pune in apa rece si se lasa 24 de ore.
- Miezul fructului se consuma dupa preferinta. Cojile se scot din apa si se pun in alta apa curata sa fiarba. Cand intre usor furculita in ele sunt gata fierte.
- Se scot cojite din apa, se lasa sa se racoreasca si se taie bucatele, dar nu prea mici.
- Se pune zaharul cu apa sa se topeasca pe foc, intr-o cratita pentru dulceata si se lasa sa fiarba, adaugand zeama de lamaie si vanilie. Cand siropul s-a legat se pun cojile, se ia cratita de pe foc, se acopera cu un servet si se lasa asa 15 minute ca sa-si lase cojile apa ce eventual o mai au, apoi se pune iarasi pe foc si se pune pe foc mare cat sa dea in cateva clocote si sa se lege bine siropul.
- Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in borcane, se acopera cu celofan si se leaga,