Dulceata de grepfrut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de grapefruit are o aroma exotica de care te indragosteti imediat. Aroma delicata a acestei dulceti o face de neegalat.

Ingrediente

    • 4 grpfruturi
    • 1/2 baton de vanilie
    • 250 ml apa
    • 1 kg zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se rade coaja galbena. Se taie coaja grepfruturilor, se desprinde de pe miez si se pune in apa rece si se lasa 24 de ore.
  2. Miezul fructului se consuma dupa preferinta. Cojile se scot din apa si se pun in alta apa curata sa fiarba. Cand intre usor furculita in ele sunt  gata fierte.
  3. Se scot cojite din apa, se lasa sa se racoreasca si se taie bucatele, dar nu prea mici.
  4. Se pune zaharul cu apa sa se topeasca pe foc, intr-o cratita pentru dulceata si se lasa sa fiarba, adaugand zeama de lamaie si vanilie. Cand siropul s-a legat se pun cojile, se ia cratita de pe foc, se acopera cu un servet si se lasa asa 15 minute ca sa-si lase cojile apa ce eventual o mai au, apoi se pune iarasi pe foc si se pune pe foc mare cat sa dea in cateva clocote si sa se lege bine siropul.
  5. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in borcane, se acopera cu celofan si se leaga,

Recomandari

Conserve si Muraturi