- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desi nu este foarte des intalnit in camarile de iarna ale gospodinelor, serbetul de coarne are o aroma delicata, fina, foarte rafinata.
Ingrediente
- 2 kg coarne fara samburi
- 1 litru apa
- 1 kg zahar
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se aleg fructe coapte, se spala, le se curata de samburi, se pune la fiert cu apa cat sa le acopere, se fierb la foc mic 30 de minute. Se trage vasul de pe foc, se strecoara lichidul ramas si se pune la fiert cu zaharul si vanilia
- Cand lichidul fierbe poticnit, se trage vasul de pe foc, se lasa sa ie raceasca pana cand mana, asezata pe fundul vasului (partea din afara) nu simte fierbinte.
- Se asaza oala sau cratita in care a fiert siropul intre picioarele unui scaun ca sa aiba stabilitate si, folosind un melesteu curat, se freaca siropul intr-un singur sens pana cand isi pierde luciul si devine mat. Se incearca folosind o lingurita inox: trebuie sa se tina de lingura. Se pune in borcane, se pastreaza in camara aerisita, se serveste pus in pahar cu apa rece, ca desert