Serbet de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Usor si racoritor, serbetul de lamaie reprezinta desertul suprem de vara. Si nu este greu de facut deloc.

Ingrediente

    • 1 lamaie intreaga
    • 1 kg zahar
    • 2 cani cu apa

Instructiuni de preparare

  1. Se face siropul din zahar si apa, se leaga pe foc po­trivit ca pentru dulceata. Se pune sirop pe o farfurie in­tinsa si, daca bobul de sirop sta legat, se trage vasul de pe foc. Se lasa sa se racoreasca, se asaza tingirea (sau cratita emailata) intre picioarele unui scaun, gospodina se asaza pe alt scaun, fara spatar, incepe sa frece siropul pana de­vine mat
  2. Se stoarce zeama de lamaie cu mana stanga, in timp ce se freaca cu melesteul in mana dreapta, cate putin, ca sa se incorporeze in intregime. inainte de a porni operatia delicata a frecatului, se rade coaja de lamaie si se toarna in sirop. Serbetul este gata cand sta legat. Se asaza in borcane si se eticheteaza borcanele.

Recomandari

Conserve si Muraturi