- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Usor si racoritor, serbetul de lamaie reprezinta desertul suprem de vara. Si nu este greu de facut deloc.
Ingrediente
- 1 lamaie intreaga
- 1 kg zahar
- 2 cani cu apa
Instructiuni de preparare
- Se face siropul din zahar si apa, se leaga pe foc potrivit ca pentru dulceata. Se pune sirop pe o farfurie intinsa si, daca bobul de sirop sta legat, se trage vasul de pe foc. Se lasa sa se racoreasca, se asaza tingirea (sau cratita emailata) intre picioarele unui scaun, gospodina se asaza pe alt scaun, fara spatar, incepe sa frece siropul pana devine mat
- Se stoarce zeama de lamaie cu mana stanga, in timp ce se freaca cu melesteul in mana dreapta, cate putin, ca sa se incorporeze in intregime. inainte de a porni operatia delicata a frecatului, se rade coaja de lamaie si se toarna in sirop. Serbetul este gata cand sta legat. Se asaza in borcane si se eticheteaza borcanele.