- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.
Ingrediente
- 5 kg zahar tos
- 1 kg visine
- 1 lingura sare de lamaie
- 2 lingurite aspirine pisate
Instructiuni de preparare
- Fructele usor zdrobite se pun intr-un borcan mare de 5 litri. Se presara cu sarea de lamaie si se toarna un litru de apa rece. Se amesteca si se lasa asa pana a doua zi.
- A doua zi, se strecoara sucul pe care il lasa visinele si in acesta se pun aspirina si zaharul. Se lasa asa timp de 3 zile amestecand de doua ori pe zi pentru ca zaharul sa se dizolve.
- Dupa 3 zile, se amesteca bine si se toarna sucul in sticle mai mici al caror capac se infileteaza.