- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele marinate sunt foarte gustoase si usor depreparat, ele fiind aperitivul ideal in zilele geroase de iarna.
Ingrediente
- 1 kg vinete
- 2 ardei kapia
- 750 ml apa
- 250 ml ulei
- frunze de dafin
- 1 capatana de usturoi
- 250 ml otet de vin de 9 grade
- 1 lingura sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se curata vinetele in fasii pe lungime, se taie apoi rondele, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga de zeama.
- Se prajesc rondelele de viete scurse de zeama, in ulei incins, pe ambele parti.
- Se toaca ardeiul si usturoiul si se calesc intr-o lingura de ulei incins.
- In borcane se asaza in straturi, vinetele bine scurse de ulei, ardeiul si usturoiul. Se fierbe otetul diluat cu apa, sare si piper, dupa gust, apoi se toarna otetul fierbinte in borcane. Acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 30 de minute.