Zacusca cu ciuperci si suc de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zacusca cu ciuperci si suc de rosii are avantajul ca se preprara mult mai repede decat cea cu rosii proaspete, gustul ramanand totusi, la fel.

Ingrediente

    • 3 kg ciuperci (necuratate)
    • 1 kg ceapa
    • 500 ml ulei
    • 2 kg rosii sau 1,500 l suc de rosii
    • 100 ml  vin alb
    • 1 lingura cu cimbru tocat fin
    • 2-3 foi de dafin
    • 1 lingura rasa cu sare
    • 10-12 boabe de piper

Instructiuni de preparare

  1. Se inlatura coditele ciupercilor, de la care se scoate partea care a stat in pamant Coditele ramase se toaca marunt.  La fel se procedeaza cu palariile ciupercilor: se spala cu atentie, se taie felii subtiri, se lasa deoparte.
  2. Se curata ceapa, se toaca marunt ca pentru mancare, se ca­leste pe foc mic 30 de minute cu toata cantitatea de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pun ciupercile si coditele tocate ma­runt, se lasa sa fiarba in sucul lor 30 de minute. Se adauga vinul, se acopera vasul, se fierbe amestecul inca 20 minute, dupa care se pune sucul obtinut de la 2 kg de rosii. 
  3. Se sareaza si se condimenteaza cu cimbru tocat marunt, foi de dafin, boabe de piper, se descopera vasul si se fierbe totul pe flacara mica sau in cuptor pana cand zacusca se tine de lingura de lemn care se foloseste pentru a amesteca in vas. Se spala si se sterilizeaza borcanele in cuptorul fierbinte sau in paturi, se umplu cu zacusca fierbinte si se tin in cuptorul cald 1 ora. Peste 24-30 ore se eticheteaza si se pun in camara aerisita si fara umezeala. Este bine ca bor­canele randuite in camara sa nu fie mutate din loc.

Recomandari

Conserve si Muraturi