Zacusca de ardei capia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca zacusca este una din cele mai bune conserve de iarna, zacusca de ardei capia este una din cele mai delicioase zacusti. Zacusca de ardei capia are o picanterie combinata cu gustul dulce al ardeilor si gogosarilor care o face irezistibila.

Ingrediente

    • 5 kg ardei capia rosii, proaspeti
    • 250 ml ulei
    • 6-7 catei de usturoi
    • 2 kg ceapa
    • 750 ml suc de rosii
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa si se toaca dar nu prea marunt, apoi se caleste in ulei impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri.
  2. Ardeii se coc, se curata de coaja, cotoare si de seminte, apoi se rup bucati si se pun peste ceapa si se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic. Dupa 2-3 clocote se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade bine.
  3. Se asaza zacusca fierbinte in borcane incalzite, si deasupra se toarna cate putin ulei, bine incins, chiar sa sfaraie, care se toarna in mijloc, sa nu atinga dintr-odata peretii borcanului.
  4. Se leaga borcanele cu ceolofan si se baga in cuptorul incins, cu flacara oprita. Se lasa borcanele in cuptor pana se racesc complet, apoi se pot aseza in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi