- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca zacusca este una din cele mai bune conserve de iarna, zacusca de ardei capia este una din cele mai delicioase zacusti. Zacusca de ardei capia are o picanterie combinata cu gustul dulce al ardeilor si gogosarilor care o face irezistibila.
Ingrediente
- 5 kg ardei capia rosii, proaspeti
- 250 ml ulei
- 6-7 catei de usturoi
- 2 kg ceapa
- 750 ml suc de rosii
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa si se toaca dar nu prea marunt, apoi se caleste in ulei impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri.
- Ardeii se coc, se curata de coaja, cotoare si de seminte, apoi se rup bucati si se pun peste ceapa si se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic. Dupa 2-3 clocote se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade bine.
- Se asaza zacusca fierbinte in borcane incalzite, si deasupra se toarna cate putin ulei, bine incins, chiar sa sfaraie, care se toarna in mijloc, sa nu atinga dintr-odata peretii borcanului.
- Se leaga borcanele cu ceolofan si se baga in cuptorul incins, cu flacara oprita. Se lasa borcanele in cuptor pana se racesc complet, apoi se pot aseza in camara.