Zacusca de ardei copti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zacusca de ardei copti are un gust usor picant si foarte aromat pe care il veti indragi cu siguranta. Aceasta reteta de zacusca de ardei copti este o reteta practica care va face sa savurati bunatatile toamnei in plina iarna.

Ingrediente

    • 4 cepe
    • 1 vanata
    • 10 ardei grasi copti
    • 8 rosii
    • 250 ml ulei
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se rumeneste ceapa taiata marunt in ulei, pana cand devine aurie, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
  2. Se coc ardeii, se curata, se taie bucati si se adauga peste ceapa calita. Vanata se curata de coaja din loc in loc, se taie cubulete care se introduc in ceapa. Se presara sare si piper, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte, taiate sferturi si se lasa sa fiarba totul la foc mic pana cand scade.
  3. Se asaza zacusca fierbinte in borcane, se acopera cu ceolofan dublu, se leaga si se fierb in baie de apa 30 de minute de cand incepe fierberea.
  4. In vasul in care fierb borcanele, se pun la fund carpe sau un strat de ziare ca sa nu atinga borcanele fundul vasului si sa se sparga.

Recomandari

Conserve si Muraturi