Bavareza cu pepene galben si Porto

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza cu pepene galben si Porto este un desert special pentru gusturi alese si rafinate.Este un desert delicios si racoritor de vara pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 500 gr pulpa de pepene galben
    • 10 foi de gelatina
    • 100 ml apa
    • 500 ml smantana lichida
    • 100 ml Porto
    • frunze de menta proaspata pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se inmoaie gelatina 15 minute in apa rece. Taie pulpa de pepene galben cubulete si mixeaz-o in blender pana obtii o pasta omogena, pe care o rastorni intr-un castron mai mare.
  2. Pune apa si zaharul intr-o cratita pe foc, si lasa sa se topeasca zaharul si se formeaza un sirop gros, amestecand frecvent.
  3. Storce gelatina, pune-o intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si dizolv-o pe foc mic. Adauga pasta de pepene galben peste siropul de zahar si gelatina calduta.
  4. Bate frisca lichida pana se intareste si incorporeaz-o in compozitia de pepene, amestecand usor cu o spatula de lemn cu miscari lente de jos in sus. Toarna treptat vinul, amestecand pana cand compozitia capata o culoare uniforma.
  5. Stropeste cu vin Porto forma dorita, toarna compozitia obtinuta si bag-o in frigider pentru cel putin 3 ore.
  6. Scoate bavareza din forme si serveste-o impreuna cu bilute de pepene galben, decorand totul cu cateva frunze de menta proaspata.

Recomandari

Deserturi