- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza cu pepene galben si Porto este un desert special pentru gusturi alese si rafinate.Este un desert delicios si racoritor de vara pe placul tuturor.
Ingrediente
- 200 gr zahar
- 500 gr pulpa de pepene galben
- 10 foi de gelatina
- 100 ml apa
- 500 ml smantana lichida
- 100 ml Porto
- frunze de menta proaspata pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se inmoaie gelatina 15 minute in apa rece. Taie pulpa de pepene galben cubulete si mixeaz-o in blender pana obtii o pasta omogena, pe care o rastorni intr-un castron mai mare.
- Pune apa si zaharul intr-o cratita pe foc, si lasa sa se topeasca zaharul si se formeaza un sirop gros, amestecand frecvent.
- Storce gelatina, pune-o intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si dizolv-o pe foc mic. Adauga pasta de pepene galben peste siropul de zahar si gelatina calduta.
- Bate frisca lichida pana se intareste si incorporeaz-o in compozitia de pepene, amestecand usor cu o spatula de lemn cu miscari lente de jos in sus. Toarna treptat vinul, amestecand pana cand compozitia capata o culoare uniforma.
- Stropeste cu vin Porto forma dorita, toarna compozitia obtinuta si bag-o in frigider pentru cel putin 3 ore.
- Scoate bavareza din forme si serveste-o impreuna cu bilute de pepene galben, decorand totul cu cateva frunze de menta proaspata.