- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Banana Split este un desert delicios, aromat si foarte usor de preparat, el putand sa fie preparat cu orice alte fructe, la decor.
Ingrediente
- 4 banane
- 1 tub de frisca
- 100 ml rom
- 4 cupe inghetata de vanilie
- 200 gr zahar
- 50 gr ciocolata neagra
PENTRU SERVIT:
- frunze de menta
- fructe de sezon
Instructiuni de preparare
- Intr-o tigaie se pune zaharul sa se topeasca si, dupa ce acesta a devenit usor maroniu, se stinge cu rom. In acest sos dulce se pun bananele curatate de coaja si se lasa 2 minute.
- Se topeste ciocolata la bain-marie si se pastreaza calda.
- Pe o farfurie se pune o banana, cu ajutorul unei furculite se stropeste cu ciocolata topita, se asaza si doua cupe de inghetata, apoi se decoreaza cu felioare de fructe si frunze proaspete de menta si se serveste.