Pere cu inghetata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Perele cu inghetata sunt aromate, delicioase, fiind in acelasi timp, un desert rafinat si foarte delicat.

Ingrediente

    • 8 pere bine copte
    • 70 gr zahar
    • sucul de la o lamaie
    • 4 cupe de inghetata
    • 500 ml apa

    PENTRU SOSUL DE FRUCTE:

    • 300 ml apa
    • 200 gr visine congelate (sau alte furcte, dupa gust si sezon)
    • 100 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Mai intai se  pregateste sosul de fructe,pentru care apa si zaharul se pun la fiert si, dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pun fructele si se lasa sa fiarba la jumatate, dupa care se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
  2. Perele se curata de coaja, se taie in doua si se scoate cotorul cu seminte. Intr-o craticioara se pun la fiert zaharul, apa si sucul de lamaie. Cand lichidul  a inceput sa fiarba, se adauga perele si se lasa sa fiarba 5 minute. Apoi, se scot perele, se lasa sa se raceasca si sa se scurga de lichidul in exces.
  3. Perele se servesc stropite cu sosul de fructe si o cupa de inghetata deasupra. Menta nu etse obligatorie dar sporeste gustul preparatului,

Recomandari

Deserturi