- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Perele cu inghetata sunt aromate, delicioase, fiind in acelasi timp, un desert rafinat si foarte delicat.
Ingrediente
- 8 pere bine copte
- 70 gr zahar
- sucul de la o lamaie
- 4 cupe de inghetata
- 500 ml apa
PENTRU SOSUL DE FRUCTE:
- 300 ml apa
- 200 gr visine congelate (sau alte furcte, dupa gust si sezon)
- 100 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Mai intai se pregateste sosul de fructe,pentru care apa si zaharul se pun la fiert si, dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pun fructele si se lasa sa fiarba la jumatate, dupa care se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
- Perele se curata de coaja, se taie in doua si se scoate cotorul cu seminte. Intr-o craticioara se pun la fiert zaharul, apa si sucul de lamaie. Cand lichidul a inceput sa fiarba, se adauga perele si se lasa sa fiarba 5 minute. Apoi, se scot perele, se lasa sa se raceasca si sa se scurga de lichidul in exces.
- Perele se servesc stropite cu sosul de fructe si o cupa de inghetata deasupra. Menta nu etse obligatorie dar sporeste gustul preparatului,