- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii cu fructe de iarna si compot este un desert simplu aromat si de post, perfect in zilele de vara.
Ingrediente
- 500 gr biscuiti
- 4 linguri cu zahar
- 1 lingura cu zahar vanilinat
- 2 mere
- 2 pere
- 8-10 prune uscate
- 150 gr stafide
- 1 borcan de compot
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se aleg biscuiti populari, care se asaza intr-un vas de sticla in straturi stranse. Pe marginea vasului se lasa sa cada stafidele bine spalate.
- Din 4 linguri cu zahar si 1 cana cu apa se face un sirop, care se fierbe 10 minute pe foc potrivit. Siropul se toarna fierbinte peste biscuiti. Se acopera vasul pentru 10 minute, dupa ce se presara zaharul vanilinat pe suprafata vasului.
- Separat se curata merele si perele (sau bananele) si se taie cuburi mici. Prunele se spala si se taie bucati, se amesteca uniform cu celelalte fructe.
- Se trec biscuitii in castronase mici sau in cani mari, se pun deasupra fructele in amestec, se umplu cu compot si se servesc.
- Cand se pregatesc vasele de desert, se umplu canile doar pe trei sferturi ca sa poata primi si compot.