- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest compot de vara din piersici delicioase este desertul perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 6 piersici mari
- 6 linguri cu apa
- 1/2 lamaie
- vanilie
- 6 linguri cu zahar
- 100 gr piscoturi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburii, le desfaci in doua si le pui pe lingura de supa.
- Intr-o cratita cu gura larga fierbi zaharul cu apa si, cand clocoteste, pui piersicile si le tii 2 minute. Tragi lingura de supa afara, pui piersicile in compotiera si lasi siropul sa se ingroase pe foc mic, parfumat cu vanilie si zeama de lamaie. Tragi cratita cand siropul a scazut la jumatate. Lasi sa se raceasca si-l torni rece peste fructe.
- Pui compotiera la rece pentru 2 ore, apoi servesti in cupe marginite cu piscoturi fine.