- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Perele cu sos sunt foarte gustoase si aromate, fiind un desert racoritor si aromat perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 6 pere
- 4 linguri cu zahar tos
- 6 linguri cu apa
- 150 ml lapte dulce
- 1 baton de ciocolata
- 1 ou
- 1/2 lingurita cu faina
Instructiuni de preparare
- Alegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2-3 cm si le pui la fiert in sirop de zahar, care clocoteste. Le lasi in sirop cate 2 minute, le scoti, le scurgi, apoi le pui in compotiera. Siropul il ingrosi la foc mic cu sos facut din jumatate de lingurita de faina desfacuta in lapte dulce si un baton de ciocolata, rupt bucatele mici.
- Sosul il fierbi inainte de a-l pune in sirop. Ingrosi amestecul de sos si sirop pana cand arata ca o smantana. Tragi cratita de pe foc si lasi sa se raceasca. Pui oul in amestec, freci energic ca sa omogenizezi si torni peste pere. Pui compotiera la rece si servesti peste 2 ore.