- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii pentru ceai sunt foarte aromati si dulci, fiind la fel de buni si cu o cana de lapte cald.
Ingrediente
- 160 gr unt
- 160 gr zahar
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua
- 60 gr alune macinate
- 360 gr faina
- 2 lingurite bicarbonat
- sare
Instructiuni de preparare
- Alunele se maruntesc intai cu sucitorul si apoi se pun in robot si se macina fin, iar macinisul obtinut se cerne.
- Se mixeaza untul rece taiat cubulete cu zaharul, vanilia si ouale. Apoi, la lingura, se ameseca bine cu faina de alune, sarea, faina de grau si bicarbonatul. Se framanta 10 minute, pana se obtine un aluat omogen care se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime.
- Se taie patrate sau romburi, dupa gust, si se asaza fiecare bucatica in tava de copt tapetata cu hartie pergament si se coc 15 minute in cuptorul incins.