Orez cu capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orezul cu capsuni este o gustare perfecta in zilele toride de vara.Poate fi preparata de cu seara si savurata la micul dejun pentru a incepe ziua in cel mai frumos si sanatos mod.

Ingrediente

    • 100 gr orez
    • 500 gr capsuni
    • 400 ml lapte dulce
    • 1 plic gelatina
    • sare
    • 100 gr zahar
    • 250 ml frisca lichida
    • 1 lingura zeama de lamaie

    PENTRU DECOR:

    • 1 lingura fistic macinat
    • 200 ml frisca

Instructiuni de preparare

  1. Speli orezul in mai multe ape pana cand apa ramane clara, apoi il pui la fiert cu o cana cu lapte si putina sare, amestecand continuu. Dupa ce a dat in clocot, lasi focul mic, acoperi vasul, si lasi 15-29 de minute sa se umfle orezul, dupa care adaugi zaharulsi lasi sa se raceasca.
  2. Inmoi gelatina in lapte 10 minute, dupa care o topesti pe baie de aburi, fara ca sa dea in clocot.
  3. Speli capsunile si le lasi sa se scurga. Pasezi un sfert din ele cu zeama de lamaie si le amesteci cu orezul.Incorporezi gelatina, capsunile ramate taiate sferturi, iar la final adaugi frisca batuta spuma tare.
  4. Torni compozitia intr-un bol umezit cu apa rece si o lasi la frigider 2-3 ore, dupa care o rastorni rapid pe un platou si decoresi cu frisca, fistic macinat si capsuni.

Recomandari

Deserturi