Biscuiti cu crema de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuitii cu crema de ciocolata sunt varianat delicioasa a clasicilor biscuiti pe care toata lumea ii adora.Faptul ca au coriandru si cimen fac din ei un deliciu de care s-ar indragosti pe loc oricine ii gusta.

Ingrediente

    • 225 gr unt nesarat
    • 125 gr zahar pudra
    • 350 gr faina
    • 1/2 lingurita de seminte de coriandru macinate
    • 1 1/2 lingurite de chimen macinat
    • 4 linguri lapte dulce
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr ciocolata amaruie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se amesteca untul si cu zaharul pudra pana cand se obtine o crema pufoasa. Se incorporeaza faina amestecata cu coriandrul si chimenul macinat, si se ameteca pana cand se obtine un aluat nisipos. Se adauga laptele si se framanata pana cand se obtine un aluat potrivit.
  2. Din aluat se formeaza o bagheta din care se taie rondele, care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm una de cealalta. Tava se baga in frigider pentru 30 de minute pana se incinge cuptorul, apoi se baga  in cuptorul incins si se coace timp de 15-20 de minute la foc moderat. Cand biscuitii sunt rumeniti, se scot din tava pe o coala de hartie sau pe o planseta si se lasa sa se raceasca.
  3. Intre timp se prepara crema. Se pune frisca lichida intr-un ibric pe foc mic pana se incalzeste. Se adauga ciocolata rupta bucati mici si se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa clocoteasca se ia vasul de pe foc, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la rece, pana se raceste complet. Cand frica este rece se bate cu un mixer,pana cand se obtine o suma de ciocolata.
  4. Cand biscuitii sunt raciti si crema facuta spuma se grupeaza cate doi si se umplu cu o lingurita de crema. Cand toti biscuitii sunt umpluti se baga la frigider pentru  cel putin 30 de minute.

Recomandari

Deserturi