- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii scotieni se folosesc ca tartine atat pentru aperitivele dulci cat si pentru cele sarate.
Ingrediente
- 125 gr faina de ovaz/ fulgi de ovaz macinati
- faina alba pentru intins
- 1 lingurita sare
- 30 ml ulei
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 linguri apa fiarta
- ulei pentru uns
USTENSILE:
- tava
- forme de taiat biscuiti
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati faina de ovaz,sarea si bicarbonatul. incalziti 30 ml de ulei, turnati rapid ingredientele solide, adaugati o cantitate suficienta de apa fierbinte cat sa obtineti un aluat uniform.
- Presarati faina pe planseta si intindeti aluatul pana la grosimea de 3 mm din care decupati biscuiti cu formele speciale.
- Asezati biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti 20 de minute, apoi lasati biscuitii sa se raceasca si servitii unsi cu unt, branza, gem sau miere de albine.