- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii umpluti pot fi savurati fierbinti alaturi de un ceai verde, fie ii servesti reci cu inghetata intre ei, acesti biscuiti sunt apetisanti si aromati!
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 30 gr faina
- 75 gr zahar
- un praf de scortisoara
- 150 gr unt
- 2 galbenusuri
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr unt
- 3 linguri de smantana
- 250 gr zahar pudra
- 1/2 lingurita de esenta de vanilie
PENTRU DECOR:
- bomboane mici de ciocolata sau stafide
Instructiuni de preparare
- Amesteci faina cu un praf de sare si zaharul.Adaugi untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos in care adaugi galbenusurile si scortisoara continuand sa framanti pana aluatul devine neted si elastic. Invelesti aluatul in folie de plastic si da-l la frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp, mixezi (sau bati energic cu telul) untul in care adaugi esenta de vanilie, smantana si zaharul pudra si continui mixatul pana se obtine o crema consistenta pe care o dai la rece pana se vor coace biscuitii.
- Pe o planseta pudrata cu faina intinzi aluatul intr-o foaie groasa de 0,5 cm,decupezi cu forma biscuitii pe care ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 de minute.
- Cand s-au racorit putin se lipesc biscuitii cate doi cu crema si se decoreaza cu bomboane de ciocolata sau stafide.