Budinca de lamaie cu sos de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de lamaie cu coc de capsuni este poate cel mai racoritor desert.Servit rece, direct de la frigider veti avea senzatia ca mancati inghetata.Sosul dulce-acrisor accentuaza aroma budincii.

Ingrediente

    • 1 plic gelatina
    • 250 ml lapte dulce
    • 250 ml frisca lichida
    • 25 gr zahar
    • 50 ml lichior de lamaie

    PENTRU SOSUL DE CAPSUNI;

    • 1 cubulet mic de unt
    • 50 gr zahar
    • 150 gr capsuni taiate in sferturi
    • sucul de la jumatate de lamaie
    •  

Instructiuni de preparare

  1. Gelatina se inmoaie in apa conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o cratita se amesteca laptele dulce, frisca lichida, zaharul si lichiorul de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, apoi se miscoareaza intensitatea flacarii si se adauga gelatina. Se amesteca pana cand gelatina este incorporata in compoztitie.
  3. Se iau castronele sau cupe de budinca si se trec sub jet de apa rece, apoi se umple cu compozitia preparata. Se lasa sa se raceasca apoi se baga in frigider pana cand se intareste.
  4. Pentru prepararea sosului se topeste untul la bain-marie si se amesteca cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga sucul de lamaie si apsunile amestecand continuu. Se da vasul de pe aburi si se paseaza sau se trece printr-o sita, apoi se lasa sa se raceasca.
  5. Budinca in momentul servirii se rastoarna pe o farfurie si se stropeste cu sos de caspuni.

Recomandari

Deserturi