- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste cuburi de ciocolata trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte bune si aromate.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr unt
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 35 gr cacao
- 150 ml lapte batut
- 4 linguri marmelada
- 2 lingurite praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU FULGII CARAMEL:
- 200 gr zahar
- 50 gr fulgi migdale sau alune taiate marunt
PENTRU CREMA:
- 250 gr unt moale
- 500 gr budinca de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Se bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de cacao si laptele batut. Se framanta pana se obtine un aluat.
- Se asaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace 20 de minute la 180°. Se scoate blatul din tava, se taie pe doua nivele. Ambele parti se ung cu marmelada.
- Separat, se topeste zaharul si se caramelizeaza fulgii de migdale (sau de alune maruntite). Se prepara budinca de ciocolata, urmand instructiunile de pe plic. Se lasa sa se mai racoreasca, apoi se incorporeaza untul.
- Se ung blaturile cu aceasta crema, se suprapun, se taie in forme patrate si se orneaza cu sirop de caramel.