- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bomba cu ciocolata este dulce si foarte aromata, perfecta atat la desert cat si la gustare.
Ingrediente
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 200 gr unt
- 50 gr cacao
- 150 gr faina
- 2 linguri rom
- 100 gr nuci taiate fin
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile spuma intr-un vas. Se adauga zaharul si romul. Se pun pe rand galbenusurile si untul topit, rece, se amesteca prin rasturnare, cu telul, si se inglobeaza faina amestecata cu cacao si bicarbonat. Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.
- Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina si se presara deasupra nucile taiate. Se baga tava in cuptorul cald si se coace la foc mediu 30 de minute. Prajitura se lasa la racit in tava.