Batoane de ciocolata cu cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Batoanele de ciocolata cu cafea sunt foarte bune si merita incercate si in alte combinatii de arome

Ingrediente

    • 400 gr ciocolata amaruie
    • 1 lingura rasa cafea solubila
    • 200 ml frisca lichida
    • 4 lbusuri
    • 2 linguri zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la fiert 100 ml de apa. Cand clocoteste, se adauga cafeaua, se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, dupa care se filtreaza.
  2. Intr-o craticioara, se pune cafeaua, se adauga ciocolata taiata bucatele mici si se incalzeste, la foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit.
  3. Se bate frisca si se adauga peste ciocolata.Separat, se bat spuma albusurile, se adauga zaharul. Se combina cele doua compozitii (se incorporeaza treptat, cu ajutorul unei spatule).
  4. Amestecul obtinut se toarna in forme de inox sau paharute de tuica si se dau la frigider, cel putin 3 ore, inainte de a fi servite.

Recomandari

Deserturi