- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Batoanele de ciocolata cu cafea sunt foarte bune si merita incercate si in alte combinatii de arome
Ingrediente
- 400 gr ciocolata amaruie
- 1 lingura rasa cafea solubila
- 200 ml frisca lichida
- 4 lbusuri
- 2 linguri zahar
Instructiuni de preparare
- Se pune la fiert 100 ml de apa. Cand clocoteste, se adauga cafeaua, se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, dupa care se filtreaza.
- Intr-o craticioara, se pune cafeaua, se adauga ciocolata taiata bucatele mici si se incalzeste, la foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit.
- Se bate frisca si se adauga peste ciocolata.Separat, se bat spuma albusurile, se adauga zaharul. Se combina cele doua compozitii (se incorporeaza treptat, cu ajutorul unei spatule).
- Amestecul obtinut se toarna in forme de inox sau paharute de tuica si se dau la frigider, cel putin 3 ore, inainte de a fi servite.