Budinca de vanilie cu sos de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de vanilie cu sos de zmeura este desertul ideal cand aveti invitati si doriti sa ii suprindeti cu un desert special, dar nici nu doriti sa stati prea mult in fata aragazului.Cu acest desert veti impresiona invitatii cu siguranta.

Ingrediente

    PENTRU BUDINCA:

    • 1 plic gelatina
    • 250 ml lapte dulce
    • 250 ml frisca lichida
    • 25 gr zahar
    • o pastaie de vanilie

    PENTRU SOS:

    • 175 gr zahar
    • 175 ml apa
    • 50 ml sirop sau lichior de visine
    • 350 gr zmeura

Instructiuni de preparare

  1. Gelatina se pune intr-o ceasca cu putina apa si se amesteca pana cand se dizolva complet.
  2. Intr-o cratita se amesteca laptele dulce, smantana lichida, pastaia de vanilie rupta in doua  si zaharul si se pun pe foc pana cand incepe sa dea in clocot. Se scoate pastaia de vanilie si se adauga gelatina.Se amesteca pana cand se incorporeaza complet.
  3. Compozitia se toarna in cupe trecute prin apa rece, si se baga la frigider pana se racesc complet.
  4. Pentru prepararea sosul se amesteca intr-o cratita zaharul, apa si siropul, se amesteca, se da focul la mic pana cand zaharul se dizolva complet.
  5. Se ia cratita de pe foc, se adauga jumatate din cantitatea de zmeura, apoi  cu ajutorul unui mixer se paseaza si se obtine o crema care se amesteca cu restul de fructe si se lasa sa se raceasca.
  6. In mometul servirii, budinca se rastoarna pe o farfurie sau se serveste direct din cupe, stropite cu sos de zmeura.

Recomandari

Deserturi