- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de lamaie este un desert racoritor de vara, energizant, gustos si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 2 lamai
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 1 pachet praf de budinca
- 200 ml apa calda
- 20 gr unt
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga pe rand apa, praful de budinca, amestecand bine dupa fiecare.
- Se rade coaja de la o lamaie si se stoarce sucul de la ambele lamaie, apoi se adauga in crema preparata.
- Se pune vasul pe foc mic s se lasa sa fiarba (nu in clocot), amestecand mereu pana se ingroasa. Se da vasul deoparte si se adauga untul, apoi se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
- Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in crema racita. se pune spuma in cupe care se baga la frigider pentru 1 ora, apoi se pot servi.