- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parfeul de biscuiti este un desert aromat si usor de preparat, numai bun in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
PENTRU SIROP:
- 8 linguri zahar
- 150 ml apa
- 50 gr cacao pudra
- vanilie
PENTRU PARFE:
- 200 gr biscuiti simpli sfaramati
- 3 oua
- 300 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se prepara siropul din apa si zahar si cand incepe sa clocoteasca se adauga cacaua, vanilia si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate si incepe sa se lege. Siropul legat se da la o parte si se pune la rece.
- Separat se bat spuma albusurile cu putina sare, adaugand si biscuitii sfaramati.
- Cat timp se inmoaie biscuitii se freaca untul cu galbenusurile, adaugate pe rand, apoi se toarna siropul racit in fir subtire, amestecand continuu. Dupa ce s-a incorporeat tot siropul se adauga biscuitii, amestecand usor.
- Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu folie de plastic alimentara, apasand bine cu lingura, ca sa nu ramana goluri in compozitie. Se introduce forma la congelator si se lasa pana a doua zi, cat sa se intareasca bine de tot.
- Inainte de a servi, se rastoarna toata prajitura, se indeparteaza folia de plastic, se imbraca in frisca, adaugand peste fulgi de ciocolata.