- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata rapida de cacao trebuie sa o incercati pentru ca este un deliciu in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 5 galbenusuri
- 5 linguri zahar pudra
- 100 ml lapte caldut
- 50 gr cacao
- 5 albusuri
- 500 gr frisca
- nuci/alune/visine din dulceata
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbensurile de ou cu zaharul pudra, la bain-marie, pana cand crema isi mareste volumul si devine lucioasa. Se da deoparte adaugand, in fir subtire laptete in care s-a dizolvat cacaua, amestecand continuu.
- Se adauga albusurile batut spuma, frisca batuta spuma tare, amestecand usor. Se mai adauga nuci, alune sau visine din dulceata, apoi se toarna compozitia in pahare sau in alte forma si se introduce la frigider.
- In momentul servirii, puteti decora inghetata cu frisca batuta.