- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cantuccini sunt de fapt niste biscuiti tari, gustosi, care imbina aroma de portocale cu cea de alune prajite. Traditional, acestia se servesc la ceai sau cafea.
Ingrediente
- 100 gr alune
- 1/2 lingurta praf de copt
- 2 oua batute
- coaja rasa de la 1 portocala mare
- 230 gr faina, plus suplimenar pentru manipularea aluatului
- 185 gr zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
USTENSILE:
- tava mare, tapetata cu hartie de copt
Instructiuni de preparare
- Turanti alunele intr-o tigaita si prajiti-le la foc mic, pana cand sunt gata, apoi dati-le deoparte sa se raceasca.
- Cerneti faina si praful de copt intr-un castrin mare, apoi amestecati-le cu zaharul.Faceti o adancitura in mijloc si turnati ouale batute, extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si alunele prajite. Amestecati-le cu o furculita, iar apoi framantati cu mana, pana cand obtineti o textura destul de uniforma Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati faina, putin cate putin.
- Inpartiti aluatul in doua si formati doua suluri de 28 cm lungime. Puneti sulurile in tava la cel putin 5 cm distanta si coaceti-le 20-25 de minute, pana cand se rumenesc si se intaresc putin.
- Scoateti cu grija sulurile din tava pe un tocator si, cat sunt inca calde, feliati-le in diagonala, la o grosme de 1 cm, sau mai gros, in functie de dorinta fiecaruia. Puneti feliile in tava si coaceti-le 5 minute, pana sunt rumene si uscate, apoi scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.