Caramele de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caramelele de ciocolata sunt aromate si foarte gustoase...

Ingrediente

    • 500 gr zahar
    • 175 ml apa
    • 1 baton de ciocolata (sau 2 linguri cu cacao)
    • 1 nuca de unt

Instructiuni de preparare

  1. Faci siropul pe foc mic folosind o cratita potrivit de mare, deoarece atunci cand siropul este legat face spuma multa si se varsa.
  2. Tragi cratita de pe foc, razi ciocolata sau adaugi cacao inmuiata si putina apa rece, amesteci repede pentru omogenizare si adaugi untul. Daca vrei poti sa renunti la unt, dar caramelele vor fi prea tari.
  3. Pasta obtinuta o intinzi cu cutitul pe un platou umezit cu apa rece si o lasi sa se intareasca.Tai forme mici, patrate sau rotunde, le pastrezi acoperite in camara aerisita.

Recomandari

Deserturi