- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata de sampanie cu zmeura este o inghetata rafinata si fina, pe care o puteti servi atat ca desert cat si drept digestiv, dupa o masa copioasa.
Ingrediente
- 300 gr zmeura
- 125 ml vin spumos
- 100 gr zahar
- 250 ml apa
- 25 ml suc de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se paseaza zmeura, se trece prin strecuratoare ca sa se elimine samburii.
- Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga pulpa de zmeura, vinul spumos si sucul de lamaie.
- Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas si se pune la congelator. Dupa 2 ore, se amesteca compozitia pentru a se inlatura gheata formata si se pune din nou la congelator. Dupa alte 2-3 ore, se amesteca din nou si se pune la congelator.
- Sampania inghetata se prepara cu 1 -2 zile inainte de a fi servita. In loc de zmeura se pot folosi si alte fructe.