Inghetata de pepene galben

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inghetata de pepene galben este un desert racoritor si usor, foarte aromat si gustos

Ingrediente

    • zeama si miezul de la un pepene galben mare
    • 1 litru lapte
    • 8 oua
    • 250 gr zahar
    • 1 lingurita fecula
    • 1 baton de vanilie
    • 1 lingura coniac
    • 300 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca laptele cu ouale, 200 gr zahar, vanilia si fecula si se pune amestecul intr-un vas pe foc, amestecand pana se ingroasa crema. Se muta crema intr-un castron de portelan, se amesteca cu coniacul si se lasa la rece. 
  2. Se trece miezul de pepene prin sita, o data cu zeama lui. Se lasa cateva ore pudrat cu 50 gr zahar si apoi se adauga frisca. 
  3. Se scoate crema din frigider si se amesteca cu pulpa de pepene. Se pune totul in forma pentru congelator, la inghetat.

Recomandari

Deserturi