- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata de pepene galben este un desert racoritor si usor, foarte aromat si gustos
Ingrediente
- zeama si miezul de la un pepene galben mare
- 1 litru lapte
- 8 oua
- 250 gr zahar
- 1 lingurita fecula
- 1 baton de vanilie
- 1 lingura coniac
- 300 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se amesteca laptele cu ouale, 200 gr zahar, vanilia si fecula si se pune amestecul intr-un vas pe foc, amestecand pana se ingroasa crema. Se muta crema intr-un castron de portelan, se amesteca cu coniacul si se lasa la rece.
- Se trece miezul de pepene prin sita, o data cu zeama lui. Se lasa cateva ore pudrat cu 50 gr zahar si apoi se adauga frisca.
- Se scoate crema din frigider si se amesteca cu pulpa de pepene. Se pune totul in forma pentru congelator, la inghetat.