- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata de vanilie este o inghetata rafinata pe care o puteti asocia salatelor de fructe, clatitelor, sau altor deserturi delicioase.
Ingrediente
- 1 litru lapte
- 8 galbeusuri
- 300 gr zahar
- 1 baton vanilie
- 1 lingurita unt
- 2 linguri rom
Instructiuni de preparare
- Se pun impreuna intr-un vas laptele si galbenusurile, zaharul si vanilia. Se asaza vasul pe foc la flacara mica, amestecand bine totul de la inceput, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa crema.
- Cand incepe sa clocoteasca incet, se mai lasa2 minute, astfel incat crema sa ramana prinsa pe lingura. Se toarna imediat crema intr-un castron, unde se bate in continuare, pana se raceste. inainte de a se raci se adauga o lingurita de unt.
- Dupa ce s-a racit complet, se pune in crema romul. Se toarna crema intr-o forma pentru congelator si se pune la rece. inainte de a ingheta complet. Trebuie amestecata compozitia in vas, ca sa nu faca ace de gheata.
- Inainte de a servi, se fine inghetata cateva minute in frigider. Cand e aproape gata inghetata, i se pot adauga fructe confiate taiate cubulete sau migdale taiate fin. Preparata cu aceste ingrediente, inghetata se numeste „casata" si este foarte buna.