- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciocolata cu lichior este un desert de casa foarte gustos si iubit de copii, atat pentru aroma cat si pentru gustul desavarsit.
Ingrediente
- 200 gr ciocolata neagra
- 100 ml lapte condensat
- 80 gr biscuiti
- 200 gr bezele albe
- 50 ml crema de whisky/lichior
- 20 gr unt
- 75 gr amestec fistic si alune de padure
- 7 smochine
- 150 gr ciocolata alba
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 10 minute
- Se unge si se tapeteaza cu folie de plastic alimntara, o tava care se lasa la indemana.
- La bain-marie se pun lichiorul, ciocolata neagra, untul si laptele condensat si se amesteca pana cand se topeste untul. Se scoate apoi vasul de la bain-marie si se lasa sa se raceasca.
- Se adauga fisticul maruntit usor, alunele de padure, smochinele, bezelele si biscuitii faramitati usor si 100 gr de ciocolata alba.
- Se amesteca, iar compozitia obtinuta se pune in tava pregatita si se baga la frigider pentru 3 ore.
- Pentru servire, se topeste restul ciocolatei albe si se toarna peste ciocolata de la frigider, abia dupa ce s-a racorit putin. Se lasa sa se inchege, de preferat peste noapte, apoi se portioneaza si se serveste.