- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciocolata de casa cu nuca este unul din deserturile copilariei noastre, tocmai de aceea este bine sa ne mai aducem aminte si de trecut!
Ingrediente
- 120 gr miez de nuca
- 180 gr unt gras
- 450 gr zahar
- 90 gr cacao
- 10 ml esenta rom
- 150 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se amesteca laptele praf cu cacaua si apoi se cern. Zaharul si 150 ml de apa se fierb circa 10 minute, pana se obtine un sirop cleios, apoi se ia trage vasul de pe foc si se adauga untul taiat bucatele.
- Se pune si esenta de rom impreuna cu amestecul de lapte si cacao preparat anterior. Se amesteca energic pentru a evita cocoloasele si, la final, se adauga nuca maruntita.
- Intr-o tava mare de aragaz unsa cu foarte putin ulei se toarna amestecul obtinut, se niveleaza cu un cutit cu lama lata trecut prin apa rece si se da la rece pentru 3 ore.