- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Compotul condimentat de mere este un preparat aromat, care se poate folosi atat ca desert cat si la prepararea multor feluri de mancare. Secretul acestui preparat este faptul ca trebuie gatit la foc mic , astfel fructele isi pastreaza forma initiala, iar
Ingrediente
- 500 ml apa
- 2 buc de anason stelat
- 2 batoane de scortisoara
- 5 buc cuisoare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 2 buc mere verzi
- 1/2 baton de vanilie
- 150 ml vin alb
- 120 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Merele se spala, se taie in sferturi, se curata de cotoare si de coaja, apoi fiecare sfert de mar se taie in 3 felii.
- Se pun feliile de mar intr-o craticioara, se adauga apa cat sa acopere merele, se pune zaharul, anasonul, cuisoarele, batoanele de scortisoara, batonul de vanilie, se pune coaja rasa de lamaie si vinul, apoi lasati sa fiarba totul timp de 10 minute.
- Dupa ce compotul este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pune in cupe si se poate servi.