Cornulete moi cu gem de prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornuletele moi cu gem de prune sunt foarte aromate, dar daca le tineti la rece peste noapte ele devin mult mai fragede.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 3 oua
    • 130 gr zahar
    • 130 gr unt moale
    • 450 g faina
    • un pachetel drojdie uscata
    • cateva picaturi esenta de portocale

    PENTRU UMPLUTURA:

    • gem de prune

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 30 bucati

Timp de preparare 20 minute+ 20 minute coacere+ 20 minute asteptare

  1. Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Se adauga esenta de portocale si apoi untul moale. Se mixeaza in continuare si apoi se foloseste lingura de lemn.
  2. Se amesteca faina cu drojdia, se pun intr-o sita si se cerne jumatate din cantitatea de faina si drojdie. Se amesteca bine si apoi se adauga si cealalta jumatate a fainii cu drojdie.
  3. Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul, cat mai rotund si apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se asaza o lingurita de gem si se ruleaza incepand de la baza. Capetele se aduc putin spre interior si apoi se asaza cornuletele fie intr-o tava unsa, fie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Se coc cornuletele 20 de minute si dupa ce se racesc, se presara cu zahar pudra.

Untura curata obtinuta din osanza este foarte potrivita pentru prepararea alutului de cornulete, iar gemul poate fi amestecat cu nuci maruntite mai mare sau stafide.

Recomandari

Deserturi